ΣΥΝΘΕΤΙΚΟΣ ΧΛΟΟΤΑΠΗΤΑΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ 11X11

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ  Τεχνητό γρασίδι πληρούμενο με χαλαζιακή άμμο και κόκκους από ανακυκλωμένο καθαρό καουτσούκ.

Ο συνθετικός χλοοτάπητας δημιουργήθηκε από την ανάγκη να μειωθεί το κόστος λειτουργίας των γηπέδων. Έχει πολύ μικρότερα έξοδα συντήρησης και πολλαπλάσιες ώρες λειτουργίας από το φυσικό χόρτο. Τοποθετείται εύκολα και γρήγορα σε οποιαδήποτε επίπεδη επιφάνεια.

Η ΑΘΛΟΔΟΜΙΚΗ  εισάγει, από τους πιο αξιόπιστους οίκους,  πιστοποι-ημένους από την FIFA χλοοτάπητες που καλύπτουν τις ανάγκες και τις ιδιαιτερότητες  του κάθε χρήστη. Επίσης κατ’ απαίτηση του πελάτη μπορεί και πιστοποιεί το γήπεδο κατόπιν στάνταρ επιτόπιων δοκιμών (που ορίζονται από την FIFA)  και γίνονται από  εξουσιοδοτημένα εργαστήρια, για 1 ή 2 αστέρια

ΧΡΗΣΕΙΣ  Ιδανικός και για γήπεδα ποδοσφαίρου, επαγγελματικών απαιτήσεων  ου μπορούν αφού πιστοποιηθούν από την FIFA να χρησιμοποιούνται και για επίσημους αγώνες

ΕΜΦΑΝΙΣΗ  Ίδια με το φυσικό χλοοτάπητα.

ΚΑΟΥΤΣΟΥΚ

Ανακυκλωμένο και πλυμένο σε

κόκκους. Κοκκομετρία 0,5-2.5 mm. Ποσότητα γεμίσματος αναλόγως ύψους και πυκνότητας πέλους. Εναλλακτικά για το αντικραδασμικό γέμισμα μπορεί να χρησιμοποιηθεί και πρωτογενές ελαστικό EPDM το οποίο είναι έγχρωμο (πράσινο συνήθως) και χωρίς μυρωδιά αλλά έχει πολύ μεγαλύτερο κόστος αγοράς.

ΕΦΑΡΜΟΓΗ

ΥΠΟΒΑΣΗ

Η επιλογή της κατάλληλης ΥΠΟΒΑΣΗΣ εξαρτάται από τις τοπικές συνθήκες του έργου και μπορεί να είναι διαστρωμάτωση αδρανών, άσφαλτος ή πλακά σκυροδέματος. Σε κάθε περίπτωση πρέπει να έχει τις κατάλληλες κλίσεις για την απορροή των όμβριων.

ΣΥΝΘΕΤΙΚΟΣ ΧΛΟΟΤΑΠΗΤΑΣ

Η τοποθέτηση του συνθετικού χλοοτάπητα γίνεται με ιδιαίτερη προσοχή , σε ρολά τα οποία μετρώνται και κόβονται επί τόπου. Τα σημεία

ΥΛΙΚΟ ΠΕΛΟΥΣ  Πολυαιθυλένιο,

ανθεκτικό σε UV ακτινοβολία και τις διακυμάνσεις της θερμοκρασίας και υψηλή αντοχή σε καταπονήσεις.

ΥΛΙΚΟ ΒΑΣΗΣ  Μαύρο Latex σε διπλή στρώση και πολυεστερικές ίνες ανθεκτικό σε UV ακτινοβολία και υγρασία.

ΧΡΩΜΑΤΑ Πράσινο σε μια η δύο διαβαθμίσεις.

ΓΡΑΜΜΕΣ Από συνθετικό χλοοτάπητα ίδιας υφής άσπρου χρώματος πάχος 10-12 cm χρώματα, κίτρινο η λευκό.

ΑΜΜΟΣ  Χαλαζιακή άμμος, με σφαιρικό κόκκο, ξηραθήσα δια  θερμάνσεως. Κοκκομετρία 0,2-0,8 mm. Ποσότητα  γεμίσματος αναλόγως ύψους και πυκνότητας πέλους.

Τα σημεία επαφής των διαδοχικών κομματιών αναδιπλώνονται και κολλιούνται με πολυεστερικές ταινίες οι οποίες  τοποθετούνται από κάτω αφού πρώτα επικαλυφθούν κατά τα 2/3 με ειδική πολυουρεθανική κόλλα.

ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ

Το χρώμα του συνθετικού χλοοτάπητα παραμένει πάντα πράσινο και δεν επηρεάζεται από τις υπεριώδεις ακτίνες.

Εξασφαλίζεται άμεση απορροή των όμβριων μέσω ενός συστήματος οπών που υπάρχουν στο κάτω μέρος του χαλιού, με αποτέλεσμα το γήπεδο να μπορεί να χρησιμοποιηθεί είτε κατά τη διάρκεια είτε αμέσως μετά τη βροχή.

Λόγω της ειδικής κοκκομετρίας της άμμου με την οποία γεμίζεται ο συνθετικός χλοοτάπητας το γήπεδο δεν λασπώνει μετά την βροχή. Θερμοκρασιακές μεταβολές δεν το επηρεάζουν.

ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ

Σε αντίθεση με τον φυσικό χλοοτάπητα δεν χρειάζεται ιδιαίτερη συντήρηση παρά μόνο συμπλήρωμα καουτσούκ  και βούρτσισμα σε τακτά χρονικά διαστήματα ανάλογα με την χρήση του (80-90% λιγότερα έξοδα συντήρησης).