ΣΥΝΘΕΤΙΚΟΣ ΧΛΟΟΤΑΠΗΤΑΣ ΤΕΝΙΣ

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ  Τεχνητό γρασίδι πληρούμενο με ειδική χαλαζιακή άμμο. Ο συνθετικός χλοοτάπητας δημιουργήθηκε από την ανάγκη να μειωθεί το κόστος συντήρησης των χωμάτινων γηπέδων. Έχει πολύ λιγότερα λοιπόν έξοδα συντήρησης   αρά και λειτουργίας με ίδιες  ώρες χρήσης  σαν το χωμάτινο (clay court). Τοποθετείται εύκολα και γρήγορα σε οποιαδήποτε επίπεδη επιφάνεια.

ΧΡΗΣΕΙΣ  Ιδανικός για γήπεδα τένις, καθώς και για διαμορφώσεις χώρων αναψυχής.

ΕΜΦΑΝΙΣΗ  Επιφάνεια συνεχής χωρίς αρμούς με όψη χαμηλού χλοοτάπητα.

ΥΛΙΚΟ ΠΕΛΟΥΣ  Πολυαιθυλένιο, ανθεκτικό σε UV ακτινοβολία και τις διακυμάνσεις της θερμοκρασίας και υψηλή αντοχή σε καταπονήσεις.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

ΑΜΜΟΣ  Χαλαζιακή άμμος, κόκκος σφαιρικός, ξηραθείς δια  θερμάνσεως σύμφωνα με DIN 18035 Τ7. Κοκκομετρία 0,2-0,4 mm.

Ποσότητα γεμίσματος ανάλογα με πυκνότητα και το ύψος του.

ΕΦΑΡΜΟΓΗ

ΥΠΟΒΑΣΗ 

Η επιλογή της κατάλληλης ΥΠΟΒΑΣΗΣ εξαρτάται από τις τοπικές συνθήκες του έργου και μπορεί να είναι διαστρωμάτωση αδρανών, άσφαλτος ή πλακά σκυροδέματος. Σε κάθε περίπτωση πρέπει να έχει τις κατάλληλες κλίσεις για την απορροή των όμβριων.

ΣΥΝΘΕΤΙΚΟΣ ΧΛΟΟΤΑΠΗΤΑΣ

Η τοποθέτηση του συνθετικού χλοοτάπητα γίνεται με ιδιαίτερη προσοχή , σε ρολά τα οποία μετρώνται και κόβονται επί τόπου. Τα σημεία επαφής των διαδοχικών κομματιών αναδιπλώνονται και κολλιούνται με πολυεστερικές ταινίες οι οποίες  τοποθετούνται από κάτω

ΥΛΙΚΟ ΒΑΣΗΣ  Μαύρο Latex σε διπλή στρώση και πολυεστερικές ίνες ανθεκτικό σε UV ακτινοβολία και υγρασία.

ΥΨΟΣ ΠΕΛΟΥΣ  10-20 mm (πάνω από το έδαφος).

ΚΟΜΒΟΙ  22.000- 60.000/ m2 .

ΧΡΩΜΑΤΑ Πράσινο ή (κατόπιν παραγγελίας ) κόκκινο..

ΓΡΑΜΜΕΣ  Από συνθετικό χλοοτάπητα ίδιας υφής άσπρου χρώματος πάχος 5 cm σε χρώματα, κίτρινο η λευκό.

αφού πρώτα επικαλυφθούν κατά τα 2/3 με ειδική πολυουρεθανική κόλλα .

Η κατάλληλη κλήση της επιφάνειας, συνεπικουρούμενη από σύστημα οπών που υπάρχουν στο κάτω μέρος του χαλιού, εξασφαλίζει την άμεση απορροή των όμβριων με αποτέλεσμα

το γήπεδο να μπορεί να χρησιμοποιηθεί είτε κατά τη διάρκεια είτε αμέσως μετά τη βροχή.

Λόγω της ειδικής άμμου με την οποία γεμίζεται ο συνθετικός χλοοτάπητας το γήπεδο δεν λασπώνει μετά την βροχή. Θερμοκρασιακές μεταβολές δεν το επηρεάζουν.

ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ

Σε αντίθεση με το χώμα (clay) δεν χρειάζεται ιδιαίτερη συντήρηση παρά μόνο συμπλήρωμα άμμου και βούρτσισμα σε τακτά χρονικά διαστήματα ανάλογα με την χρήση του (80-90% λιγότερα έξοδα συντήρησης).