ΣΥΝΘΕΣΗ: Το Acrylic soft

είναι ένα σύστημα επικάλυψης νέων επιφανειών με μεγάλη ελαστικότητα και απόσβεση κραδασμών.

Αποτελείται κυρίως από ακρυλικές ρητίνες και εξαιρετικής καθαρότητας ορυκτά λεπτόκοκκα αδρανή πρόσμικτα, που δίνουν ένα υψηλού επιπέδου μείγμα που όταν σκληρυνθεί καθίσταται ανθεκτικό στις καταπονήσεις  και επομένως στην εντατική χρήση. Σαν υποδομή διαστρώνεται μίγμα ρητινών με κόκκους από καουτσούκ για να του προσδώσει αρκετά μεγάλες αντικραδασμικές ιδιότητες.

Η ΑΘΛΟΔΟΜΙΚΗ χρησιμοποιεί υλικά πιστοποιημένα άριστης ποιότητας εγχώρια και εισαγόμενα έτσι ώστε το τελικό προϊόν να ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις του χρήστη (χαμηλό κόστος, μεγάλη ανθεκτικότητα και επιθυμητή ταχύτητα).

XΡΗΣΕΙΣ:  Προσφέρεται κυρίως για γήπεδα τένις, μπάσκετ, βόλεϊ, χάντμπολ, διαδρόμους, παιδικές χαρές, και αθλητικές αίθουσες

ΕΜΦΑΝΙΣΗ:  Αντιανακλαστική, αδρή, αντιολισθηρή, ομοιόμορφη, συνεχής (χωρίς αρμούς).

ΕΦΑΡΜΟΓΗ:  Με ελαστική σπάτουλα 60-90 cm (ρακλέτα).

ΥΠΟΒΑΣΗ:  Ισοπεδωτική στρώση με σκύρα οδοστρωσίας (3Α), περίπου 10 cm πάχος, καλά συμπυκνωμένη. Ισόπαχη επίστρωση με ασφαλτοτάπητα κλειστού τύπου πάχους 5-7 cm.

Σε ορισμένες περιπτώσεις η υπόβαση μπορεί να κατασκευαστεί από τσιμεντοκονία .

ΠΡΩΤΗ ΣΤΡΩΣΗ

Στο υπόστρωμα αφού σκουπιστεί και διαμορφωθεί (εάν χρειάζεται) με ειδικό μίγμα (re surfacer) διαστρώνεται τάπητας από κόκκους καουτσούκ και ρητινούχα υλικά πάχους 3-4 χιλ. (soft)

Σκοπός είναι να προσδοθεί στο σύστημα ελαστικότητα και υψηλού βαθμού απόσβεση κραδασμών.

ΔΕΥΤΕΡΗ ΣΤΡΩΣΗ (Κάλυψη):

Το Acrylic στρώνεται σε επάλληλες σταυρωτές στρώσεις (2-3) χωρίς αρμούς διαλυμένο μόνο με νερό. Στους 15-20o C ο χρόνος σκλήρυνσης είναι 2-3 ώρες.

Είναι απαραίτητο να περάσουν 8 ημέρες πριν εφαρμοστεί πάνω σε νέο ασφαλτοτάπητα και 30 ή περισσότερες ημέρες πριν εφαρμοστεί πάνω σε νέο σκυρόδεμα. Η κατάλληλη θερμοκρασία για εφαρμογή του Acrylic soft είναι από7οέως 35ο C.

ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ: Δεν παγώνει, δεν αναφλέγεται, δεν ξεθωριάζει.

Είναι κατηγοριοποιημένο ITF medium slow ή fast ανάλογα με την τελική επιφάνεια.

ΠΑΧΟΣ: 4 -5 mm.

ΕΦΑΡΜΟΓΗ

Το Acrylic soft χρησιμοποιείται σε ανθεκτικά δάπεδα, δομημένο ως ακολούθως.

ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ:  Ισοπέδωση του φυσικού εδάφους κατά προτίμηση με εκσκαφή, δημιουργώντας την ίδια κλίση που θα έχει και η τελική επιφάνεια του γηπέδου. Δεν πρέπει να παρουσιάζει περιοχές που θα κατακρατούν  υγρασία (λακκούβες), αλλά να αποστραγγίζει τα νερά.

ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ:  Η συντήρηση περιορίζεται σε ένα απλό σκούπισμα ή πλύσιμο εάν είναι πολύ βρώμικο. Γενικά η φυσική βροχόπτωση είναι αρκετή για να κρατήσει ένα δάπεδο καθαρό. Πιθανή ζημιά από ατύχημα επισκευάζεται εύκολα.

ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑ:

Μετά από χρόνια χρήσης με εφαρμογή δύο το πολύ στρώσεων Acrylic (retoping) και νέας γραμμογράφησης ουσιαστικά έχουμε καινούργιο τάπητα με εξαιρετικά χαμηλό κόστος