ΣΥΝΘΕΣΗ: Το Acrylic Hard είναι ένα αθλητικό δάπεδο που τοποθετείται πάνω από   ασφαλτοτάπητες

(πίσσα). Αποτελείται κυρίως από ακρυλικές ρητίνες και εξαιρετικής καθαρότητας ορυκτά λεπτόκοκκα αδρανή πρόσμικτα, που δίνουν ένα υψηλού επιπέδου μείγμα που όταν σκληρυνθεί καθίσταται ανθεκτικό στις καταπονήσεις  και επομένως στην εντατική χρήση.

Η ΑΘΛΟΔΟΜΙΚΗ χρησιμοποιεί υλικά πιστοποιημένα άριστης ποιότητας εγχώρια και εισαγόμενα έτσι ώστε το τελικό προϊόν να ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις του χρήστη (χαμηλό κόστος, μεγάλη ανθεκτικότητα και επιθυμητή ταχύτητα).

ΧΡΗΣΕΙΣ:  Προσφέρεται για όλα τα αθλήματα, τένις, μπάσκετ, βόλεϊ, χάντμπoλ, διαδρόμους και χώρους περιπάτου, αυλές σχολείων, παιδικές χαρές, και αθλητικές αίθουσες.

ΕΜΦΑΝΙΣΗ:  Αντιανακλαστική, αδρή, αντιολισθηρή, ομοιόμορφη, συνεχής (χωρίς αρμούς).

Σε ορισμένες περιπτώσεις η υπόβαση μπορεί να κατασκευαστεί από τσιμεντοκονία ή βιομηχανικό σκυρόδεμα.

ΠΡΩΤΗ ΣΤΡΩΣΗ

Το υπόστρωμα αφού σκουπιστεί πρέπει να στοκαριστεί με ένα ασφαλτικό διάλυμα αναμεμειγμένο με λεπτόκοκκα αδρανή, το οποίο εφαρμόζεται σε επάλληλες σταυρωτές στρώσεις. Σκοπός είναι να προετοιμασθεί η επιφάνεια και να γεμίσουν μικρές λακκούβες. Εφαρμόζεται με ελαστική σπάτουλα  (ρακλέτα), ενώ σε  μεγαλύτερες λακκούβες μπορεί να χρησιμοποιηθεί και πήχη.

ΔΕΥΤΕΡΗ ΣΤΡΩΣΗ

Το Acrylic Hard στρώνεται  σε επάλληλες σταυρωτές στρώσεις  χωρίς αρμούς διαλυμένο μόνο με νερό.

Στους 15ο– 20ο C ο χρόνος σκλήρυνσης είναι 2-3 ώρες. Είναι απαραίτητο να περάσουν 8 ημέρες πριν εφαρμοστεί πάνω σε νέο ασφαλτοτάπητα και 30 η περισσότερες ημέρες πριν εφαρμοστεί πάνω σε νέο σκυρόδεμα. Η κατάλληλη θερμοκρασία για εφαρμογής του είναι από7οέως 35ο C

ΓΡΑΜΜΟΓΡΑΦΗΣΗ

Τελικό στάδιο στην κατασκευή είναι η γραμμογράφηση με συμβατά χρώματα με τις προδιαγραφές της ITF.

ΠΑΧΟΣ: 1,6-2,5 mm.

ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ: Δεν παγώνει, δεν αναφλέγεται, δεν ξεθωριάζει.

ΕΦΑΡΜΟΓΗ

Το Acrylic Hard χρησιμοποιείται σε αθλητικά δάπεδα, δομημένο ως ακολούθως.

ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ:  Ισοπέδωση του φυσικού εδάφους κατά προτίμηση με εκσκαφή, δημιουργώντας την ίδια κλίση που θα έχει και η τελική επιφάνεια του γηπέδου. Δεν πρέπει να παρουσιάζει περιοχές που θα κατακρατούν  υγρασία (λακκούβες), αλλά να αποστραγγίζει τα νερά.

ΥΠΟΒΑΣΗ:  Ισοπεδωτική στρώση με αδρανή οδοστρωσίας (3Α), περίπου 10 cm πάχος, καλά συμπυκνωμένη. Ισόπαχη επίστρωση με ασφαλτοτάπητα κλειστού τύπου πάχους 5cm.

ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ:

Η συντήρηση περιορίζεται σε ένα απλό σκούπισμα ή πλύσιμο εάν είναι πολύ βρώμικο.

Γενικά η φυσική βροχόπτωση είναι αρκετή για να κρατήσει ένα δάπεδο καθαρό Πιθανή ζημιά από ατύχημα επισκευάζεται εύκολα.

ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑ:

Μετά από χρόνια χρήσης με εφαρμογή δύο το πολύ στρώσεων Acrylic Hard (retoping) και νέας γραμμογράφησης ουσιαστικά έχουμε καινούργιο τάπητα με εξαιρετικά χαμηλό κόστος.

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ

Οι τάπητες  ανάλογα με το ανάγλυφο της επιφάνειας και την ελαστικότητά τους  επιφάνεια  κατατάσσονται και πιστοποιούνται  σε κατηγορίες από την ITF.