ΣΥΝΘΕΣΗ: Το Acrylic Cushion είναι ένα σύστημα επικάλυψης παλαιών και νέων ασφαλτοταπήτων με μέτρια ελαστικότητα και απόσβεση κραδασμών.

Αποτελείται κυρίως από ακρυλικές ρητίνες και εξαιρετικής καθαρότητας ορυκτά λεπτόκοκκα αδρανή πρόσμικτα, που δίνουν ένα υψηλού επιπέδου μείγμα που όταν σκληρυνθεί καθίσταται ανθεκτικό στις καταπονήσεις  και επομένως στην εντατική χρήση. Σαν υποδομή διαστρώνεται μίγμα ασφαλτικού με κόκκους από καουτσούκ για να του προσδώσει αντικραδασμικές ιδιότητες

Η ΑΘΛΟΔΟΜΙΚΗ χρησιμοποιεί υλικά πιστοποιημένα άριστης ποιότητας εγχώρια και εισαγόμενα έτσι ώστε το τελικό προϊόν να ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις του χρήστη (χαμηλό κόστος, μεγάλη ανθεκτικότητα και επιθυμητή ταχύτητα).

XΡΗΣΕΙΣ:  Προσφέρεται κυρίως για γήπεδα τένις, μπάσκετ, βόλεϊ, χάντμπολ, διαδρόμους, παιδικές χαρές, και αθλητικές αίθουσες

ΕΜΦΑΝΙΣΗ:  Αντιανακλαστική, αδρή, αντιολισθηρή, ομοιόμορφη, συνεχής (χωρίς αρμούς).

ΕΦΑΡΜΟΓΗ:  Με ελαστική σπάτουλα 60-90 cm (ρακλέτα).

Ισόπαχη επίστρωση με ασφαλτοτάπητα κλειστού τύπου πάχους 5-7 cm.

Σε ορισμένες περιπτώσεις η υπόβαση μπορεί να κατασκευαστεί από τσιμεντοκονία.

ΠΡΩΤΗ ΣΤΡΩΣΗ

Το υπόστρωμα αφού σκουπιστεί πρέπει να εξομαλυνθεί και να λειανθεί με ένα κρύο πισσώδες επίχρισμα το οποίο εφαρμόζεται σε επάλληλες σταυρωτές  Στις ενδιάμεσες στρώσεις εμπλουτίζεται με κόκκους καουτσούκ.

Σκοπός είναι να προετοιμασθεί η επιφάνεια,  να γεμίσουν μικρές λακκούβες και να δημιουργηθεί ελαστικό υπόστρωμα Cushion με μικρή απόσβεση κραδασμών. Εφαρμόζεται με ελαστική σπάτουλα (ρακλέτα).

ΔΕΥΤΕΡΗ ΣΤΡΩΣΗ (Κάλυψη):

Το Acrylic στρώνεται σε επάλληλες σταυρωτές στρώσεις (τρεις τουλάχιστον) χωρίς αρμούς διαλυμένο μόνο με νερό. Στους 15-20o C ο χρόνος σκλήρυνσης είναι 2-3 ώρες. Είναι απαραίτητο να περάσουν 8 ημέρες πριν εφαρμοστεί πάνω σε νέο ασφαλτοτάπητα και 20 η περισσότερες ημέρες πριν εφαρμοστεί πάνω σε νέο σκυρόδεμα. Η κατάλληλη θερμοκρασία για εφαρμογή του Acrylic Cushion είναι από 7ο έως 35ο C.

ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ: Δεν παγώνει, δεν αναφλέγεται, δεν ξεθωριάζει.

ΠΑΧΟΣ: 2,5 -3,5 mm

ΕΦΑΡΜΟΓΗ

Το Acrylic Cushion χρησιμοποιείται σε ανθεκτικά δάπεδα, δομημένο ως ακολούθως.

ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ:  Ισοπέδωση του φυσικού εδάφους κατά προτίμηση με εκσκαφή, δημιουργώντας την ίδια κλίση που θα έχει και η τελική επιφάνεια του γηπέδου. Δεν πρέπει να παρουσιάζει περιοχές που θα κατακρατούν  υγρασία (λακκούβες), αλλά να αποστραγγίζει τα νερά.

ΥΠΟΒΑΣΗ:  Ισοπεδωτική στρώση με σκύρα οδοστρωσίας (3Α), περίπου 10 cm πάχος, καλά συμπυκνωμένη.

ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ:  Η συντήρηση περιορίζεται σε ένα απλό σκούπισμα ή πλύσιμο εάν είναι πολύ βρώμικο. Γενικά η φυσική βροχόπτωση είναι αρκετή για να κρατήσει ένα δάπεδο καθαρό. Πιθανή ζημιά από ατύχημα επισκευάζεται εύκολα με μια γεμιστική ρητίνη.

ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑ:

Μετά από χρόνια χρήσης με εφαρμογή δύο το πολύ στρώσεων Acrylic Cushion (retoping) και νέας γραμμογράφησης ουσιαστικά έχουμε καινούργιο τάπητα με εξαιρετικά χαμηλό κόστος