Αθλοδομική

ΑΘΛΟΔΟΜΙΚΗ

ΣΥΝΘΕΤΙΚΟΣ ΧΛΟΟΤΑΠΗΤΑΣ

Συνθετικός Χλοοτάπητας Ποδοσφαίρου

ΤΟ ΚΛΑΣΙΚΟ ΓΗΠΕΔΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ

Συνθετικός χλοοτάπητας ποδοσφαίρου πληρούμενος με ειδική χαλαζιακή άμμο και κόκκους καουτσούκ SBR ποιότητας FIFA. Ο συνθετικός χλοοτάπητας δημιουργήθηκε από την ανάγκη να μειωθεί το κόστος συντήρησης των γηπέδων. Έχει πολύ λιγότερα έξοδα συντήρησης και πολύ περισότερες ώρες λειτουργίας από το φυσικό χόρτο. Τοποθετείται εύκολα και γρήγορα σε οποιαδήποτε επίπεδη επιφάνεια.

Άσφαλτος ή Βιομηχανικό Μπετό

Συμπυκνωμένη ισοπεδωτική στρώση με σκύρα οδοστρωσίας (3Α) περίπου 10 cm πάχος. Ισόπαχη επίστρωση με ασφαλτοτάπητα κλειστού τύπου πάχους 5-7 cm.

Σε ορισμένες περιπτώσεις η υπόβαση μπορεί να κατασκευαστεί από βιομηχανικό μπετό.

Σύστημα Συνθετικού Χλοοτάπητα

Ο συνθετικός χλοοτάπητας αποτελείται από νήμα ραμμένο σε υπόβαση μαύρου Latex και κομμένο σε πέλος ύψους 40mm-60mm. Ο τάπητας είναι ανθεκτικός στη UV ακτινοβολία και τις διακυμάνσεις της θερμοκρασίας. Οι γραμμές είναι από ίδιο συνθετικό χλοοτάπητα διαφορετικού χρώματος και όπου είναι εφικτό ραμμένες στο εργοστάσιο.
Η τοποθέτηση γίνεται σε ρολά με βάση τα σχέδια των γηπέδων. Αφού τοποθετηθεί ο τάπητας συμπληρώνεται με χαλαζιακή άμμο σφαιρικού κόκκου 0.2mm-0.8mm και SBR(καουτσούκ) ανακυκλωμένο και πλυμένο σε κόκκους 0.5mm-2.5mm. Εναλλακτικά για το αντικραδασμικό γέμισμα μπορεί να χρησιμοποιηθεί και πρωτογενές ελαστικό EPDM σε χρώμα επιλογής, τρίμματα φελλού ή άλλα οργανικά υλικά.

ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ

Μικρή και εύκολη συντήρηση.

Μεγάλος χρόνος ημερήσιας χρήσης

Αντικραδασμικές ιδιότητες

ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ

Συμπλήρωμα καουτσούκ και βούρτσισμα σε τακτά χρονικά διαστήματα (ανάλογα με την χρήση του).

Βρέξιμο του τάπητα, ιδίως κατά τους θερινούς μήνες για να κατεβεί η θερμοκρασία του έτσι ώστε να έχει λιγότερη φθορά.