Κήπος με συνθετικό χλοοτάπητα

ΚΗΠΟΣ ΚΑΙ ΧΩΡΟΙ ΑΝΑΨΥΧΗΣ

Τα τελευταία χρόνια και στη χώρα μας έχει παρατηρηθεί αύξηση της ανομβρίας με αποτέλεσμα την  έλλειψη νερού και το πολύ μεγάλο κόστος κατανάλωσης.

Για τον παραπάνω λόγο αλλά και για λόγους δυσκολίας στην διατήρηση του (παραθαλάσσιες περιοχές, περιοχές με υφάλμυρο νερό  κ.λπ.)  η ΑΘΛΟΔΟΜΙΚΗ εισάγει και εγκαθιστά συνθετικούς  χλοοτάπητες  για την επίστρωση κήπων , παρτεριών , χωρών αναψυχής και παιδότοπων.

Οι τάπητες κήπων – αναψυχής (leisure)  έχουν απαλή αίσθηση στην αφή είναι μεγάλης πυκνότητας και το μήκος τους μπορεί να είναι από 15-40 εκ. ανάλογα με την χρήση και τις ανάγκες κατά περίπτωση. Οι πιο σύγχρονοι  έχουν ίσιο  πράσινου χρώματος πέλος μαλακό και συνήθως δίχρωμο συνδυαζόμενο με  σγουρό πιο σκληρό πέλος στο χρώμα του άχυρου για να δημιουργείται η αίσθηση του φυσικού χλοοτάπητα στο μάτι αλλά και στην αφή.

Η τοποθέτηση μπορεί να γίνει και από τον ίδιο τον χρήστη ή από τα εξειδικευμένα συνεργεία της εταιρείας μας  (συνίσταται εάν η επιφάνεια που θα τοποθετηθεί ο τάπητας είναι ακανόνιστου σχήματος με καμπύλες και  εσοχές).

Το κόστος αγοράς και εγκατάστασης του συνθετικού χλοοτάπητα είναι συνήθως λίγο υψηλότερο  από εκείνο του φυσικού αλλά η μη ανάγκη νερού και κηπουρού καθώς και η διάρκεια ζωής του τον κάνει σε βάθος χρόνου πολύ φθηνότερο.

Μεγάλο πλεονέκτημα του συνθετικού τάπητα είναι η αντοχή του στα χημικά που χρησιμοποιούνται στις πισίνες  (χλώριο κ.λπ.) καθώς και η δυνατότητα  χρήσης μετά από βροχή, με αποτέλεσμα να μπορεί να τοποθετηθεί γύρω από πισίνες και σε παιδότοπους όπου ο φυσικός τάπητα θα καταστρεφόταν ή θα είχε μεγάλες φθορές.

Οι τάπητες αυτοί μπορεί να στρωθούν σε κάθε επιφάνεια από φυσικό χώμα ή αδρανές υλικό (εάν θέλουμε να ισώσουμε την επιφάνεια που θα τους τοποθετήσουμε),  είναι ανεπηρέαστοι από τις καιρικές συνθήκες, και φυσικά έχουν προστασία από την UV (υπεριώδη ) ακτινοβολία.

Δεν χρειάζονται καμία συντήρηση, δεν χρειάζονται πότισμα και φυσικά δεν χρειάζονται περιποίηση από κηπουρό.

Μπορεί να τοποθετηθούν σε περιοχές με αντίξοες (για φυσικό χλοοτάπητα ) συνθήκες (καιρικές ή περιβαλλοντικές).

Τέλος στα πλεονεκτήματα του συνθετικού χλοοτάπητα θα πρέπει να συγκαταλεχθεί το ότι παραμένει πράσινος και ζωηρός καθ΄ όλη την διάρκεια του έτους.